[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/xf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/100x73\/xf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/xf.jpg","size":"68.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Vratio milionerima nadu, pa se povrijedio: Aler pauzira tri sedmice

Pogodio je na "Vandi Metropolitano" u drugom poluvremenu, smanjio na 2:1 protiv Atletika i vratio Borusiji Dortmund nadu da može u polufinale Lige šampiona, a onda se povrijedio i sam sebe otpisao za revanš.

Sebastijan Aler, napadač "milionera", odsustovaće naredne tri sedmice zbog povrede skočnog zgloba.

Borusija večeras dočekuje Atletiko u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

„Aler je na posljednjoj prvenstvenoj utakmici u Menhengladbahu, nažalost, ponovo povrijedio skočni zglob. Pretpostavljamo da će tri sedmice biti van ekipe“, kazao je trener Borusije Edin Terzić u najavi revanša četvrtfinala.

Aler je ove zime bio velika zvijezda Obale Slonovače na Afričkom kupu nacija, gdje je postigao sve ključne pogotke za svoju reprezentaciju u završnici turnira i odveo "slonove" do titule prvaka. Dao je jedini gol u polufinalnoj pobjedi protiv DR Konga (1:0), kao i ključni pogodak u finalu, kojim je Obala Slonovače kompletirala preokret protiv Nigerije (2:1).

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!