[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/28\/xb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/28\/100x73\/xb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/28\/xb.jpg","size":"107.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Vembli, pa Bernabeu - prvi golovi za Brazil sa 17 godina u hramovima fudbala

Tri dana, dva prva pogotka u dresu najveće fudbalske reprezentacije svih vremena - i to na dva legendarna stadiona koja su kroz slavnu istoriju vidjela mnogo velikih majstora...

Cijela planeta je znala da je brazilsko čudo Endrik ogroman talenat, uostalom zbog toga će od jula nositi dres Real Madrida, ali ovaj 17-godišnjak učinio je da ga svijet zapamti i prije nego stigne u Evropu.Momak koji će do kraja sezone igrati u Palmeirasu najprije je u subotu prvi gol za Brazil postigao na "Vembliju" (1:0), da bi sinoć pogodio i protiv Španije na "Santjago Barenabeuu" - svom budućem domu."Ranije sam jednom ušao na Bernabeu samo da napravim nekoliko fotografija, a danas sam igrao - zaista sam nevjerovatno srećan", rekao je Endrik brazilskim novinarima nakon prijateljskog meča koji je završen 3:3.

"Bernabeu" ja naravano navijao za Španiju, ali i ispratio je aplauzima svog budućeg igrača, koji je u igru ušao u 46. minutu i tako zajedno sa još dvojicom igrača Reala, Vinisijusom i Rodrigom, kompletirao trio u napadu Brazila.

Već poslije četiri minuta posligao je lijep gol.

"Endrik se u velikom stilu predstavio stadionu Santjago Bernabeu", napisala je "Marka".

Mediji iz Španije navode da se Endrik zajedno sa Vinisijusom i Rodrigom nakon meča sastao i sa prvim čovjekom Reala Florentinom Peresom.

"Čekamo te ovdje", poručio mu je Peres.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!