[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/28\/xl.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/28\/100x73\/xl.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/28\/xl.jpg","size":"68.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Lavija propušta ostatak sezone zbog povrede

Fudbaler Čelsija Romeo Lavija propustiće ostatak sezone zbog povrede butnog mišića, saopštio je danas londonski klub.

Lavija je krajem ljetnjeg prelaznog roka prešao u Čelsi iz Sautemptona za 58 miliona funti, ali je odigrao samo 32 minuta za londonski klub, u utakmici protiv Kristal Palasa 27. decembra u Premijer ligi.

Tokom te utakmice 20-godišnji fudbaler doživio je ozbiljnu povredu butine i od tada nije igrao.

"Fudbaler sredine terena Romeo Lavija će nažalost propustiti ostatak sezone jer se nije dovoljno oporavio od povrede", navodi se na klupskom sajtu.

Lavija je propustio prvi dio sezone zbog povrede skočnog zgloba.

Belgijski fudbaler se neće oporaviti na vrijeme za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

On je prošlog ljeta odbio ponudu Liverpula kako bi prešao u Čelsi, sa kojim je potpisao sedmogodišnji ugovor.

Prošao je mlade selekcije Anderlehta prije nego što je 2020. godine prešao u Mančester siti, gdje nije bio zadovoljan minutažom pa je prešao u Sautempton.

izvor:Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!