[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/british.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/100x73\/british.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/british.png","size":"577.53","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

British Council organizira mentorski program za mlade kreativce

U sklopu PlayUK 20/21 programa, British Council je organizirao mentorski program za mlade kreativce, u sklopu kojeg će učiti od odabranih mentora iz Velike Britanije.

PlayUK podržava mlade kreativce sa zapadnog Balkana koji žele da unaprijede karijeru u industriji video igara, saopćeno je iz British Councila. 

Program počinje u januaru 2021. godine. Deset kreativaca na početku karijere u video igrama će imati šansu da tokom tri mjeseca rade sa posebno odabranim mentorima, ekspertima iz ove industrije iz cijele Velike Britanije. 

Svi učesnici programa imaće po osam sati individualnih mentorskih sesija tokom kojih će im eksperti pomoći da ustanove svoje ciljeve, ambicije, razvojne potrebe, kao i da istraže načine da sve to i ostvare. Program sadrži i razigrani online događaj koji će učesnicima biti prilika da rad prikažu publici iz cijelog svijeta.

Prijave mogu da pošalju svi uključeni u izradu video igara, bez obzira na discipline u kojima su angažovani; discipline uključuju i dizajn, programiranje, dizajn narativa, produkciju i art, pisanje scenarija i razvoj zajednice. Prednost imaju kreativci koji s video igrama tek počinju ili su u ranoj fazi karijere, te oni koji traže podršku u identifikaciji novih ciljeva i radu na njihovom ostvarenju. Također je neophodno da posjeduju odgovarajući nivo engleskog, jer će radni jezik ovog programa biti engleski. 

Grupa odabranih mentora donosi u ovaj program širok spektar stručnosti i specijalnosti, uključujući dizajn narativa, produkciju, dizajn igara, poslovni razvoj, kustostvo i programiranje. Njihovo zajedničko iskustvo obuhvata mnoštvo video igara (za mobilne uređaje, računare i konzole) priznatih od kritičara, brojne nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA), saradnju s vodećim svjetskim institucijama kulture, te vodeće uloge u velikim kompanijama za proizvodnju video igara. 

Konkurs će biti zatvoren 10. decembra u 17.00 sati po srednjoevropskom vremenu, navodi se u saopćenju. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!