[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/1809-vtk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/100x73\/1809-vtk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/1809-vtk.jpg","size":"392.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Novi javni poziv projekta FARMA II - Povećati prodaju u sektoru poljoprivrede

U sklopu projekta USAID-a i Vlade Švedske “Projekt razvoja tržišne poljoprivrede II” (FARMA II) raspisan je novi javni poziv za dodjelu grantova za razvoj poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom danas je u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH održana info-sesija o sadržaju javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava kojim će podržati ulaganja u inovacije u poljoprivredu, jačanje uloge žena, mladih i marginaliziranih grupa, te novoosnovanih preduzeća, kao i aktivnosti promocije poljoprivrednih proizvoda s ciljem povećanja prodaje i osiguranja pristupa tržištu.

Feđa Begović, zamjenik šefa projekta USAID/Sweden FARMA II, izjavio je da je poziv otvoren do 4. oktobra, a maksimalan iznos granta je 50.000 dolara (protuvrijednost u KM). Naglasio je da je primarni cilj poziva da se poveća prodaja u sektoru poljoprivrede. 

Begović je dodao da na poziv ne mogu aplicirati fizičke osobe, već registrovani pravni subjekti koji imaju finansijske izvještaje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!