[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/filbl.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/100x73\/filbl.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/filbl.jpg","size":"367.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Fild-Trivić: Dobra saradnja na projektu 'Škole za 21.vijek'

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić razgovarala je u Banjoj Luci s ambasadorom Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthewom Fieldom o saradnji na projektu „Škole za 21. vijek“, koji provodi Britanski savjet u BiH u saradnji s entitetskim resornim ministarstvom, u svim osnovnim školama u RS.

Trivić je ukazala na potrebu stvaranja savremenog modela škole prilagođenog vještinama i kompetencijama učenika 21. vijeka.

-Novim pristupom u školama omogućit ćemo da učenici na inovativniji način stiču znanja, što će ih podstaknuti da i sami istražuju i kritički promišljaju i što je najvažnije, da naučeno znaju primijeniti - pojasnila je Trivić.

Potvrdila je da je u planu opremanje škola potrebnom informatičkom opremom kako bi se mogla realizovati primjena digitalizovanih udžbenika u nastavi.

-Uporedo ćemo raditi na edukaciji kadra jer je uloga nastavnika ključna u vaspitanju i obrazovanju mladih generacija - rekla je Trivić.

Na sastanku je istaknuto da je ambasada Velike Britanije u BiH opredijeljena da pruži podršku unapređenju obrazovanja u RS, saopćeno je iz tog resora Vlade RS-a.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!