[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/15\/xe.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/15\/100x73\/xe.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/15\/xe.jpg","size":"72.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Endika nema problem sa srcem, bol vjerovatno nastao nakon udaraca u grudi tokom utakmice

Italijanski ljekari praktično su isključili mogućnost da fudbaler Rome Evan Endika ima problem sa srcem, piše "Gazeta delo Sport".

Snažni defanzivac "vučice" juče je tokom utakmice sa Udinezeom u gostima osjetio bolove u grudima, nakon čega je svjestan na nosilima napustio teren, a meč u Udinima bio prekinut na dvadesetak minuta prije kraja.

Prvi izvještaji medijia sa Apenina bili su da se radilo o srčanom udaru, ali nakon dodatnih kardioloških i neuroloških ispitivanja zaključeno je reprezentativac Obale Slonovače nema problema sa srcem.

Ako nije problem sa srcem šta je onda prouzrokovalo bolove - "Gazeta" piše da su njihov uzrok najvjerovatnije udarci u grudi koje je Endika primio tokom utakmice, veoma jak 38. minutu, pa još dva u 66. i 70, neposredno prije nego je morao da napusti teren.

Naravno, fudbaler Rome je iz predostrožnosti noć proveo u bolnici, a nakon dodatnih pretraga ljekari će otkriti šta se tačno dogodilo na "Friuliju".

izvor:Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!