[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/05\/kuca-cover.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/05\/100x73\/kuca-cover.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/05\/kuca-cover.png","size":"846.59","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

DIA montažne kuće - kuće za svakoga!

" DIA će napraviti kuću koja je stvorena za vas! Imate novog člana porodice? Brojna ste porodica? Sve je to izazov na koji DIA ekspresno odgovara. Ove kuće su vrlo korisne i prije svega vode računa da ukućani budu zaštićeni od vremenskih nepogoda, zime, ekstremne toplote, kiše ili grada", poruka je iz kompanije Montažne kuće DIA za sve one koji žele udoban, prostran i moderan dom, ekološki održiv, od prirodnih i kvalitetnih materijala. I što je najvažnije, kratak period izgradnje.  

Evo kako to sve izgleda na terenu:

Montažna kuća se pravi od drveta, posebno izabranog u panelnom sistemu zida dužine 12 metara! 

Vrlo je važno da je dnevna soba kvalitetno osvijetljenja, obzirom da bi u njoj porodica trebala provoditi dosta vremena. U kućama koje DIA kreira, postoje veliki prozori koji daju mnogo svjetlosti i prozračnosti.

Pojedine kuće imaju grijanje na zrak, neke kuće imaju peć, neke kamin, podno grijanje, aluminijska ulazna vrata i još mnogo toga. Neke od ovih pogodnosti i dodataka su samo opcionalne a neke dolaze uz pojedine modele.

Osim toga, postoje i kuće uz koje se obavezno mora izgraditi bazen – čime se ljetni period višestruko isplati u DIA kući.

Cijena “obične”  kuće, ili bolje rečeno cijena kuće kakvu vi želite ili kakvu ste vi oduvijek sanjali se kreće od 320 EUR/m2 uz doplatu od 120 EUR/m2 za ključ u ruke. Za one koji su ekološki osvješteniji i koji misle na globalno zatopljavanje postoje kuće energetske klase A+, a koje se svrstavaju u niskoenergetske kuće kojima je potrošnja oko 3 Kw/h po m2 godiše. Cijena te kuće je 700 EUR/m2. Slika ispod prikazuje kuću klase A+. Sami procijenite!

kuca-3.png

DIa montažne kuće ne štete okolini, prave se od kvalitetnih materijala i gotovo se u potpunosti mogu uklopiti u pejzaž u kojem se namjerava izgraditi.

kuca-1.png

Model kuće kojeg nudi DIA, a koji se vidi na slici iznad je vrlo zanimljivo rješenje! Arhitektura kuće je takva, da korištenjem bijele boje na fasadi sa strane daje dojam da kuća ima okvir koji je od drveta, odnosno, drvenih fasadnih elemenata. Kuća ima vrlo lijep, “standardni” oblik, ali je izuzetno modernistička, sa prozorima koji puštaju sasvim dovoljnu količinu dnevne svjetlosti u sobu.

Kao najzanimljivije rješenje unutrašnjosti kuće, odnosno, enterijera jeste dvostruka visina samog tavana, koji se nalazi u zoni dnevnog boravka i trpezarije. Upravo takav način dizajna daje posebnu abijentalnost unutrašnjosti kuće.

Montažne kuće koje se prave mogu biti za malu ili veliku porodicu, a mogu biti i za čak nekoliko generacija!

" Nudimo fleksibilnost, raznolikost I adaptaciju po potrebama  i onih klijenata koji su izuzetno zahtjevni! Recimo da imate neki stari ambar ili baraku. Nema problema, naše arhitekte su upravo od jednog takvog objekta napravili čudo. Vaše je samo da uzmete ključeve", poručuju iz ove kompanije. 

 

kuca-2.png

" Zamislite jednu tortu. Svi je volimo zar ne? Red prozora ili red drveta je savršena kombinacija za kuću koja izgleda “vintange” a opet moderno. To je torta u kojoj čovjek može da živi slatko! U slast!"

Kada kažemo kuća – naravno da mislimo i na vikendice! DIA misli sa vama i za vas! Male kuće za velike porodice! Male cijene za cijeloživotni užitak!

Dok mnogi grade kuće  pola godine ili čak godinu, DIA to rješava za svega tri mjeseca!

Dakle uz štednju novca dobijete modernu arhitekturu kuće, dugi vijek trajanja uz višegodišnju garanciju, I naravno dobijete siguran dom!

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!