[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/21\/l-0b05e2d597903dce413ee5c9b02d770c.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/21\/100x73\/l-0b05e2d597903dce413ee5c9b02d770c.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/21\/l-0b05e2d597903dce413ee5c9b02d770c.jpg","size":"179.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Biciklistička tura 'Naša Neretva, od izvora do ušća' u znaku potpore djeci s poteškoćama u razvoju

Treći po redu biciklistički đir  pod nazivom „Naša Neretva, od izvora do ušća“ održava se 22. i 23. lipnja, s ciljem podrške za svu djecu s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihove roditelje.

Kako je najavljeno, turu će odvoziti nekoliko biciklista na čelu s Dragicom Krmek, Metkovljankom koja svoje obiteljske korijene  vuče iz Kiseljaka.

Na put dug gotovo 300 km sudionici đira kreću u noći s petka na subotu s izvora Neretve u Čemernom,  a zatim idu na najtežu dionicu dugu oko 80 km, s nekoliko uspona i nizbrdica, makadamom. 

Nakon što savladamo najzahtjevniji dio puta, u subotu navečer planiramo prenoćiti na Glavatičevu, a potom u nedjelju krenuti za Konjic, odmoriti i počastiti se fotografijom na staroj kamenoj ćupriji. Proći ćemo i starom Ćirinom prugom prema Jablanici, Borcima prema Boračkom jezeru, natrag preko Mostara i Čapljine do Metkovića gdje nam u nedjelju pripremaju doček“, kazala je Dragica Krmek, organizatorica ovog događaja i zaljubljenica u biciklizam i Neretvu.

U ostvarenju njezina cilja, proći Neretvom od izvora do ušća biciklom, pomaže joj biciklističku klub Metković, a podršku je ove godine dobila i od Grada Konjica i Jablanice. To je, kaže, posebno raduje, jer veći dio ture, kao i toka Neretve prolazi kroz BiH.

 Ove godine, u 'điru' od izvora do ušća sudjeluje tek manji broj biciklista, no iako tura nije masovna po broju sudionika, itekako je  vrijedna jer je pored ljubavi prema biciklizmu i ljepotama Neretve motivirana i potporom djeci s poteškoćama u razvoju. Upravo su djeca okupljena u Udruzi „Leptirići“ u znak zahvalnosti na potpori,  izradila logo ovogodišnjeg đira: „Naša Neretva, od izvora do ušća“.

„Cilj ovogodišnjeg đira je nesebična podrška za svu djecu s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihove hrabre, neumorne roditelje. Ove godine vozimo pod logom kojeg su nam nacrtala djeca s poteškoćama u razvoju iz Udruge Leptirići“, potvrdila je organizatorica ture.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!