[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/14\/mup-ks-derbi.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/14\/100x73\/mup-ks-derbi.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/14\/mup-ks-derbi.png","size":"747.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}},{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/14\/mup-ks-derbi_1.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/14\/100x73\/mup-ks-derbi_1.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/14\/mup-ks-derbi_1.png","size":"747.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}},{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/14\/derbi-nedelja-1.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/14\/100x73\/derbi-nedelja-1.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/14\/derbi-nedelja-1.png","size":"640.76","dimensions":{"width":1170,"height":580}},{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/14\/derbi-nedelja-2.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/14\/100x73\/derbi-nedelja-2.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/14\/derbi-nedelja-2.png","size":"689.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

DANAS DERBI VJEČITIH RIVALA: Obustava sabraćaja i pripravnost policije-NULTI STEPEN TOLERANCIJE NA HULIGANSTVO

Povodom današnjeg derbija između FK Sarajevo i FK Željezničar koji se održava u 20,00 sati na stadionu Grbavica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i policijski komesar Fatmir Hajdarević na sastanku sa predstavnicima ovih klubova ocijenili su da treba poduzeti sve potrebne mjere pripravnosti kako bi derbi ovih vječitih rivala protekao bez problema i incidenata.

Ministar Katica je poručio da će MUP Kantona Sarajevo Uprava policije poduzeti sve neophodne mjere za održavanje derbija, a od predstavnika klubova zatražio je maksimalnu saradnju i kooperativnost.

„Smatram da je važno da održimo ovakav sastanak i podijelimo odgovornost, te da poduzmemo sve mjere da derbi protekne u najboljem redu. Mi želimo da se derbi održi, ali morate znati da nam je sigurnost građana na prvom mjestu i zato od vas i navijača očekujemo maksimalno korektno i civilizirano ponašanje,“ kazao je ministar Katica na sastanku.

Policijski komesar Fatmir Hajdarević najavio je da će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo Uprave policije vršiti pretres lica na svim ulazima, te da policija neće dozvoliti bilo kakav oblik nasilja i huliganstva. Istakao je da policija, klubovi i navijači moraju zajedno djelovati kako bi ovaj i svaki naredni derbi protekao u najboljem redu, te da ne smije doći do upotrebe pirotehničkih sredstava, huliganstva i uništavanja imovine. Kako je rečeno tokom sastanka, policija će osigurati održavanje derbija, ali će i istrajati u zaštiti grada i građana.

Predstavnici oba kluba poručili su da je održavanje derbija uz prisustvo navijača zajednički interes, te da će održati sastanke sa predstavnicima navijačkih skupina, prenijeti im upute sa današnjeg sastanka i upoznati ih sa mjerama koje će MUP Kantona Sarajevo Uprava policije poduzeti. Istakli su maksimalnu spremnost na saradnju navodeći da će od navijača tražiti da se pridržavaju uputa i pokažu odgovorno ponašanje.

U ime FK“Sarajevo“ sastanku je prisustvovao Zlatan Čakal, oficir za bezbjednost kluba, a u ime FK“Željezničar“ direktorica Amira Bajrović – Uzunović i komesar za bezbjednost.

Iz KJKP "Gras" obavijestili su da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo tokom danšnjeg dana od 16.00 - 24.00 sata, doći do privremene obustave sabraćaja u ulici Zvornička (od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića), što će dovesti i do prekida u odvijanju trolejbuskog saobraćaja osim na relaciji Otoka - Dobrinja. 

Dakle, u vrijeme obustave saobraćaja trolejbusi će raditi samo na relaciji Otoka - Dobrinja.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navednoj ulici u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP "Gras". 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!