[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/19\/glas-javnsoti-kljucna-sagolj.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/19\/100x73\/glas-javnsoti-kljucna-sagolj.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/19\/glas-javnsoti-kljucna-sagolj.png","size":"517.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Glas javnosti

Damir Šagolj: BiH ima svoje vrijednosti po kojima može biti uzor drugim zemljama

Pitali smo bh. fotoreportera Damira Šagolja postoji li išta u BiH što mislite da bi moglo poslužiti kao pozitivna praksa za neke druge zemlje?

Evo šta je kazao:

- Naravno da postoji. Bliskost među ljudima koja ne mora podrazumijevati uzajamnu korist i dosta kvalitetnog vremena koje provodimo zajedno.

Šta Vi mislite? Ima li BiH i njeni građani vrijednosti i koje su?


Impresivna je biografija  Damira Šagolja: bh. novinar i fotograf čije su fotografije objavljivane na naslovnicama vodećih svjetskih časopisa poput The New York Timesa, The Washington Posta, Newsweeka, Spiegela, Le Mondea i drugih. Za svoj rad nagrađivan je najznačajnijim svjetskim strukovnim nagradama, uključujući Pulitzerovu i nagradu World Press Photo. Karijeru je započeo za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, a kao dopisnik i fotograf agencije Reuters izvještavao je iz više od 40 zemalja, uglavnom iz konfliktnih i područja zahvaćenih prirodnim katastrofama. Danas živi u Sarajevu i direktor je WARM fondacije - međunarodne fondacije koja se bavi savremenim svjetskim sukobima, posvećena izvještavanju o ratu, ratnoj umjetnosti, ratnom sjećanju te promociji novih talenata i obrazovanja.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!