[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/igor-crnadak.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/100x73\/igor-crnadak.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/igor-crnadak.jpg","size":"50.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Crnadak za Start: „Ovo jeste bilo iznenađenje i sigurno će uzdrmati režim“

Na predstojećim lokalnim izborima PDP očekuje odličan rezultat i pobjedu u Banjaluci što će označiti i početak kraja režima predvođenog SNSD-om, kaže za portal Startbih.ba Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a.

Ipak, najveća politička senzacija u proteklom periodu u BiH  je svakako raskid najdugovječnije koalicije u BiH, odnosno raskid partnerstva između DNS-a i SNSD.

-Ovo jeste iznenađenje na početku kampanje i sigurno će da uzdrma koaliciju okupljenu oko SNSD-a i da im nanese političku štetu na izborima. Što se tiče dalje saradnje ona će prvenstveno zavisiti od DNS-a. Sa jedne strane ovo je odličan potez koji su napravili i može pomoći daljem demokratskom razvoju i popravljanju stanja u Republici Srpskoj, a sa druge strane moramo biti oprezni jer se radi o partiji koja nosi ogromnu odgovornost za sve ono što se dešavalo u prethodnih 15-ak godina. Vrijeme će pokazati da li su oni zaista spremni da naprave zaokret u odnosu na loše politike kojima su do sada pripadali i od toga će zavisiti i moguća saradnja – kaže Crnadak.

Priznaje kako nema nikakvu „tajnu“ informaciju o tome šta je uzrok raskida koalicije, ali ističe kako je bilo evidentno da nerazumijevanje traje vež duže vrijeme.

-Da li ima još nečega osim ovih priča oko direktorskih pozicija ostaje da vidimo. Ono što zabrinjava jeste to da otkako je ovo počelo došlo je do teškog optuživanja o vrlo ozbiljnim krivičnim djelima i zloupotrebama javnih sredstava. Pratićemo vrlo pažljivo šta se dešava – ističe Crnadak.

Podsjećamo, prije dva dana Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza je donijelo odluku o napuštanju vladajuće koalicije na entitetskom i državnom nivou. Neposredno prije toga, Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je podnio  ostavku na mjesto vršioca dužnosti direktora Puteva Srpske, iz navodno zdravstvenih razloga.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!