[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/04\/img-1092.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/04\/100x73\/img-1092.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/04\/img-1092.jpg","size":"102.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Čavara i Pacuretu zadovoljni suradnjom Rumunjske i BiH

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u nastupni posjet veleposlanika Rumunjske u BiH Antona Pacuretua s kojim je razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH i BiH, o daljnjim prioritetima BiH na putu prema članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu, te o pandemiji koronavirusa i njezinim utjecajem na zdravstveni sustav i gospodarstvo.

Veleposlkanik Pacuretu izrazio je zadovoljstvo dobrom suradnjom Rumunjske i BiH, kazavši kako je BiH važna zemlja za Rumunjsku, kao bliski susjed i regionalni partner. Također, istaknuo je kako Rumunjska snažno podupire proširenje Europske unije na zapadni Balkan, a samim time i europski put Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Federacije BiH poželio je dobrodošlicu veleposlaniku Pacuretuu te zahvalio Rumunjskoj na potpori BiH na putu prema članstvu u Europskoj uniji, pritom istaknuvši kako bi članstvo u Europskoj uniji pridonijelo stabilizaciji sveukupnih odnosa u Federaciji BiH i BiH.

Veleposlanik Pacuretu zahvalio je Predsjedniku Federacije BiH na prijemu i iskazao uvjerenje u daljnje jačanje suradnje za vrijeme svojeg veleposlaničkog mandata u BiH, priopćio je Ured predsjednika FBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!