[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/xxw.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/100x73\/xxw.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/xxw.jpg","size":"72.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Brus otišao, Fonseka prvi kandidat za klupu Njukasla

Klub zahvaljuje Brusu na svemu što je uradio za nas i želi mu mnogo sreće u budućnosti“, stoji u kratkom saopštenju Njukasla.

Kao prvi kandidat da ga zamjeni na toj poziciji iskočio je Paulo Fonseka. Tokom ljeta Portugalac se dovodio u vezu sa Totenhemom, ali je to mjesto zauzeo njegov sunarodnik Espirito Santo.

Trenutno Fonseka nema posao i zainteresovani klubovi ne bi morali da plaćaju obeštećenje. Najviše uspeha Fonseka je imao kao trener Šahtjora. Od 2016.do 2019. godine sa timom iz Donjecka je tri puta osvajao duplu krunu u Ukrajini.

Poslije toga je otišao u Romu, gde je stigao prošle sezone do polufinala Lige Evrope. U šampionatu je završio na sedmom mjestu. To je bio razlog zbog koga je otpušten, a na njegovo mjesto je doveden Žoze Murinjo.

Njukasla je trenutno pretposlednji na tabeli Premijer lige sa samo tri boda iz osam mečeva. U ovoj sezoni još nisu ostvarili nijedan trijumf.

Naredni meč igraju u subotu od 16 časova protiv Kristal Palasa na gostovanju. izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!