[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/19\/glas-javnosti-kljucna-boro.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/19\/100x73\/glas-javnosti-kljucna-boro.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/19\/glas-javnosti-kljucna-boro.png","size":"418.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Glas javnosti

Boro Kontić: Za čije dobro rade novinari

  Za čije dobro rade novinari?- pitali smo Boru Kontića, direktora Mediacentar Sarajevo .

- Pa u principu bi trebali da rade za javnost. To je jedina adresa svih medija i svih novinara. To je posao okrenut prema javnosti jednog društva, jedne sredine. Doduše, mi danas živimo u vrijeme kada vaša poruka lako prelazi sve granice. Danas na portalu koji radite u Sarajevu, čitaju vas ljudi koji žive hiljade kilometara daleko i nekoliko časovnih zona razlike, bez ikakvog problema- kazao je Kontić ali i dodao da nije sve do novinara, nešto je i do javnosti!

Šta Vi mislite, za čije dobro rade novinari u BiH?


Boro Kontić  počeo je raditi na Radio Sarajevu krajem sedamdesetih kao reporter i voditelj slušanih emisija i programa. Autor je brojnih emisija tokom 80-tih, od Primusa (1979-1985) do Omladinskog programa Radio Sarajevo (1987). Svoju je radijsku karijeru okončao kao urednik Drugog programa Radio Sarajeva. Autor je brojnih dokumentaraca za koje je dobio nagrade na svjetskim festivalima- Frix Futura – Berlin i Prix Italija, 1991. godine dobio je Grand Prix za radio dokumentarac JAZZTIME. Autor je i nekoliko TV dokumentaraca uključujući „Godine koje su pojeli lavovi” o novinarstvu i propaganda tokom ratova 90-tih te „Bez naslova” (2011) dokument o nobelovcu Andriću koji se bavi pitanjem „šta je nama Ivo Andrić onda i sada”?

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!