[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/banja-luka-13.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/100x73\/banja-luka-13.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/banja-luka-13.jpg","size":"109.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Banja Luka - Inspektori u martu donijeli 3.800 rješenja o kućnoj izolaciji

Inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove tokom proteklog mjeseca obavili su ukupno 1.493 redovne kontrole. Zbog utvrđenih nepravilnosti, izdat je 51 prekršajni nalog kojim su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu  53.700 KM, saopćeno je iz Grada Banja Luka.

Kako je navedeno u izvještaju o radu, inspektori su u martu donijeli i 3.798 rješenja o kućnoj izolaciji, dok zajedno sa Komunalnom policijom učestvuju u nadzoru obaveznog sprovođenja epidemioloških mjera i preporuka.

Radi veće efikasnosti, uvedena je i nova praksa saradnje između inspekcije i komunalne policije, na način da se spiskovi pozitivnih osoba hitno dostavljaju komunalnoj policiji kako bi se vršila kontrola poštovanja mjera, dok je ranija praksa podrazumijevala da komunalna policija djeluje nakon prijema rješenja, navodi se u saopćenju. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!