[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/xz.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/100x73\/xz.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/xz.jpg","size":"70.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Atletiko ugrabio pretposljednju kartu za Ameriku i ček na 50 miliona

Ispadanje Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona dalo je Atletiko Madridu ulaznicu za Svjetsko klupsko prvenstvo u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Koćnoerosima" je kartu za SAD donosila eiminacija Barselone prje finala Lige šampiona, pa je ekipi Dijega Simeonea poraz i elminacija u piolufianlu evrospkopg elitnog takmičenja u Dortmundu, bila bezbolnija.

Na klupskom SP učestvovaće 32 ekipa, 12 iz Evrope. Atletiko je 11. putnik.

Prije nejegovog, ućešće su obezbijedili: Mančesetr siti, Real Madrid, Čelsi, Bajern, PSŽ, Inter, Porto, Benfika, Borusija Dortmund i Juventus.

Od klubova u završnici Leg šampiona, čiji trofej donosi plasman, samo Arsenal nema vizu za klupsko SP.

Ukoliko Arsenal ne osvoji Ligu šampiona, 12. putnika odlučiće najbolji rejting na rang listi FIFA.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!