[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/21\/dilberovicsvedska.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/21\/100x73\/dilberovicsvedska.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/21\/dilberovicsvedska.jpg","size":"103.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Ambasadorica Dilberović predala akreditivna pisma kralju Carlu XVI Gustafu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj Elvira Dilberović je jučer, 20. februara, predala akreditivna pisma kralju Švedske Carlu XVI Gustafu. Ceremonijalni dio predaje akreditiva organiziran je u kraljevskoj palati, a sastavni dio ceremonije bio je i razgovor ambasadorice i švedskog kralja. 

Ambasadorica Dilberović je istakla važnost održanja prijateljskih odnosa između dvije zemlje, te obavijestila kralja Carla XVI o njenoj namjeri da se tokom mandata više angažira na polju saradnje u sferi obrazovanja, međuuniverzitetske saradnje te zaštite okoline. Dilberović je dodala da je njena namjera pojačan angažman na polju rada s dijasporom iz BiH koja živi u Kraljevini Švedskoj. Tokom razgovora istakla je da očekuje i nastavak švedske pomoći na putu evropskih integracija BiH. 

Švedski kralj Carl XVI Gustaf prihvatio je agremane i zaželio je ambasadorki Elviri Dilberović mnogo uspjeha u radu tokom njenog mandata u Kraljevini Švedskoj, te obećao nastavak pomoći prijateljskoj BiH na putu evropskih integracija, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVPBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!