[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/15\/xx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/15\/100x73\/xx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/15\/xx.jpg","size":"93.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Alonso: Moramo uživati u ovome, prva titula u 119 godina

Ubjedljivom pobjedom protiv Werdera (5:0), nogometaši Bayer Leverkusena osvojili su historijsku titulu i time su prekinuli 11-godišnju dominaciju Bayerna, a sebi priskrbili prvi naslov prvaka u 119 godina klupske historije.

Scene slavlja navijača i igrača obišle su svijet, a glavni "krivac" za sve što se ove sezone događa u Leverkusenu je sjajni španski trener Xabi Alonso.

Njegov dolazak preporodio je klub, navijači ga obožavaju, a ovako je on doživio slavlje i historijsku titulu:

"Neopisivo. Još nisam svjestan svega. Tek moram shvatiti što smo ostvarili", rekao je Xabi Alonso.

"Ovaj je uspjeh poseban svima, cijelom klubu. Pripada mnogim ljudima. Moramo uživati u ovome, prva titula u 119 godina", dodao je Alonso.

Po svemu sudeći, Xabi će ostati u Leverkusenu i sljedeće sezone, iako je zov bogatih klubova već neko vrijeme prisutan.

"Čast je biti dio svega ovoga i raditi ovdje. Danas zaslužujemo slaviti, s porodicama, prijateljima i navijačima", zaključio je.

izvor:Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!