[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/23\/xx_3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/23\/100x73\/xx_3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/23\/xx_3.jpg","size":"120.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Žrijeb kvalifikacija za SP 7. decembra

Žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u fudbalu održaće se sedmog decembra u Cirihu, saopštila je FIFA.

Početak ceremonije zakazan je za 18 časova po srednjeevropskom vremenu. Zbog pandemije koronavirusa, predstavnici nacionalnih saveza neće prisustvovati žrijebu.

Evropu će na Mundijalu predstavljati 13 reprezentacija.

Kada je riječ o samom žrijebu, 55 selekcija biće smještene u 10 grupa. U pet grupa biće po šest, a u pet po pet selekcija. Deset ekipa ide direktno, dok će tri kroz baraž obezbijediti plasman u Katar. Plasman kroz baraž osim deset drugoplasiranih ekipa iz kvalifikacija tražiće i i dvije najbolje reprezentacije iz Lige nacija, računajući ukupan plasman u tom takmičenju u periodu 2020-2021, ne računajući one zemlje koje će kroz kvalifikacije obezbijediti plasman...

Mečevi kvalifikacija na programu su od marta do novembra naredne godine. Predviđeno je da se u martu i novembru odigraju po tri kola što do sada nije bio slučaj, budući da su reprezentacije igrale po dva meča u tim terminima. Naravno, ubrzani ritam diktira pandemija koronavirusa, ali i Evropsko prvenstvo, koje je pomjereno za ljeto 2021. godine.

Svjetsko prvenstvo na programu je od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!