[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/18\/180520-muzejzenica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/18\/100x73\/180520-muzejzenica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/18\/180520-muzejzenica.jpg","size":"58.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Zenički muzej postavio virtualnu izložbu 'Digitalni Kulin ban'

Muzej grada Zenice postavio je u svojim prostorijama digitalnu/virtualnu izložbenu galeriju.

Prva izložba koju zenički muzej na ovakav način predstavlja svojim sugrađanima i drugim posjetiocima nosi naziv "Digitalni Kulin ban".

-Mi smo prvi muzej u Evropi koji je postavio digitalnu/virtualnu izložbu. Nema više printanja izložbenih panela, a naši će posjetioci moći uživati u Full HD rezoluciji ma o kojoj izložbi da je riječ, na 12 savremenih interaktivih uređaja. Otvorili smo i mogućnost da posjetioci biraju koje će sadržaje gledati. Ne samo da gledaju izložbe iz našeg muzeja, Bosne i Hercegovine, nego i iz čitavog svijeta. Zenica je tako postala i centar muzejskog univerzuma - izjavio je Feni direktor zeničkog Muzeja Adnadin Jašarević.

Zenički muzej je već od početka pandemije koronavirusa svoje digitalizirane izložbe, kao i izložbe nekih drugih muzeja, učinio dostupnim posredstvom interneta.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!