[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/30\/301220-ponijeri.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/30\/100x73\/301220-ponijeri.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/30\/301220-ponijeri.jpg","size":"97.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Zbog kvara na ratraku Ski centar Ponijeri iznad Kaknja trenutno zatvoren za skijaše

Zbog nepredviđenog kvara na mašini ratrak za pripremu skijaške staze, Ski centar Ponijeri iznad Kaknja trenutno je zatvoren za skijaše, potvrdio je Feni direktor JU Kulturno-sportski centar Kakanj Mirza Mušija. 

Uposlenici tog centra, zajedno sa stručnim osobljem Ski centra Bjelašnica, rade na rješavanju problema.

- Sve smo pripreme za novu sezonu izvršili, ali dok ne popravimo ratrak skijanja neće biti. Javnost ćemo blagovremeno obavijestiti kada bude otklonjen kvar i kada se steknu uslovi za pripremu skijaške staze - najavljuje Mušija.

Kakanj i to preduzeće proteklih su godina uložili mnogo sredstava u popularno skijalište, jedino takve vrste u Zeničko-dobojskom kantonu. Osvijetljena je ski staza i osposobljena za noćno skijanje, a sve se čini da bi se poboljšala ponuda za posjetitelje.

- Novitet ove godine je sankaška staza, uz postojeću skijašku stazu. Nakon što su riješena neka administrativna pitanja, jer smo morali izvršiti i sječu dijela šume, osposobljena je i sankaška staza. Možemo se pohvaliti novim površinama pripremljenim za sankalište, ali i dodatnim prostorom za Školu skijanja. Obezbijedili smo novih oko 3.000 kvadratnih metara površine uz postojeću ski stazu, što nam mnogo olakšava rad - ističe Mušija, koji napominje da će korištenje sankaške staze biti besplatno za sve te da će staza svakodnevno raditi, u periodu od 10.00 do 16.00 sati.

Općina Kakanj je, u okviru projekta osvjetljavanja na Ponijerima, ugradila dodatna dva kilometra s novim led-svjetiljkama.

- To nas posebno raduje kao domaćine Ski centra, jer će sada naši posjetioci imati priliku da uživaju u noćnim šetnjama i u posebnom planinskom ozračju. Općina u dane vikenda organizuje i besplatan prevoz za sve zainteresirane građane do Ponijera - kaže Mušija.

Polasci autobusa su, napominje, u 9.00 sati ispred Sahat-kule, a povratak u 16.00 sati sa Ponijera. Dovoljno je samo da se prethodno, na broj telefona 032/771-800 te lokal 882, izvrši prijava zbog primjene mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Kada bude riješen problem s ratrakom, Ski centar će organizirati dnevno skijanje, u terminu od 10.00 do 16.00, kao i noćno skijanje u periodu od 18.00 do 21.00 sat. Cijena karte za dnevno skijanje iznosi 15 KM, a za noćno 10 KM. Ski sezona će biti organizovana na način da se poštuju sve preporuke Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!