[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/29\/djapo-cengic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/29\/100x73\/djapo-cengic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/29\/djapo-cengic.jpg","size":"56.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Đapo: Pomoć u turizmu i ugostiteljstvu dijeljena na osnovu Uredbe Vlade FBiH

 Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo na današnjem sastanku s direktorom kompanije "Centrotrans-Eurolines" i bivšim predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije BiH Safudinom Čengićem razgovarala je o Uredbi Vlade FBiH o interventnim mjerama za pomoć ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije Covid-19, odnosno o Odluci o dodjeli sredstava subjektima u turističko-ugostiteljskom sektoru u iznosu od 30.000.000 KM.

Čengić je ukazao na određene nedostatke Uredbe, koji su, po njegovom mišljenju, doveli do problema prilikom realizacije finansijskih sredstava.

Ministrica Đapo je ponovila da je novac privrednim subjektima u turističko-ugostiteljskom sektoru dijeljen isključivo u skladu sa odredbama Uredbe koju je usvojila Vlada Federacije BiH.

Uslovi za apliciranje na javni poziv kao i kriteriji raspodjele sredstava sastavni su dio Uredbe. Naglasila je da je neophodna kontinuirana suradnja i komunikacija Vlade Federacije BiH i poslodavaca kako bi u budućnosti bile izbjegnute sve eventualne nesuglasice, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!