[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/fonseca-roma.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/fonseca-roma.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/fonseca-roma.jpg","size":"47.64","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Vlasnik Rome nije zadovoljan Fonsecinim rezultatima

Vlasnik italijanskog nogometnog prvoligaša Rome Dan Friedkin navodno je razočaran rezultatima trenera Paula Fonsece protiv velikih timova i u potrazi je za njegovim nasljednikom za sljedeću sezonu.

"Il Corriere dello Sport" navodi da je neuspjeh protiv AC Milana prošlog vikenda produžio loš niz Fonsecinog tima protiv vodećih klubova, podsjećajući da je Roma ostvarila samo tri pobjede u 21 utakmici protiv velikih ekipa, uključujući Kup Italije.

Protiv Intera, Milana, Juventusa, Atalante, Napolija i Lazija, Roma je postigla samo devet golova i primila 22, a u izvještaju se tvrdi da bi takva statistika mogla bila presudna za portugalskog stručnjaka.

Fonseca u svom ugovoru ima klauzulu prema kojoj mu se saradnja produžava automatski ukoliko izbori plasman u Ligu prvaka, ali "Corriere dello Sport" tvrdi da Fridekin već traži novog trenera.

Američki vlasnik želi investirati u tim koji će biti mnogo konkurentniji, a kao mogući Foncesici nasljednici pominju se Max Allegri i Maurizio Sarri, prenosi Football Italia.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!