[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/pozivnica-mappae-00000002.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/100x73\/pozivnica-mappae-00000002.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/pozivnica-mappae-00000002.jpg","size":"63.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

U Širokom Brijegu prezentacija turističkog projekta MAPPAE

Prezentacija projekta MAPPAE (Medicinal and Aromatic Plants Pathways Across Europe - Putevi ljekovitog i aromatičnog bilja diljem Europe) održat će se u srijedu, 10. ožujka u 16.30 sati u dvorani Hotela park u Širokom Brijegu.

Riječ o turističkom projektu koji ima za cilj stvoriti multisenzorne, turističke i kulturne tematske rute, povezujući europska odredišta ujedinjena zajedničkom tradicijom na polju ljekovitih i aromatičnih biljaka u šest europskih država - Italija, Francuska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Malta i Cipar. 

U okviru projekta isplanirano je 12 itinerara dizajniranih za uživanje u svijetu aromatičnog bilja i mirisa, po dva u svakoj zemlji. 

Kroz projekt su razvijeni digitalni alati kao što su web portal, video i multimedijski sadržaj te posebna aplikacija koja koristi inovativne mobilne tehnologije.

Partneri na projektu su: Associazione Le Terre dei Savoia (Italija), Heritage Srl (Italija), WAWU (Francuska), Troodos Network (Cipar), Zamjenik Ministra turizma Cipra (Cipar), Miomirisni Otočki Vrt (Hrvatska), Gradsko vijeće grada Gharb (Malta) i Kadar d.o.o. (Bosna i Hercegovina).

Projekt je sufinanciran iz programa COSME Europske unije.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!