[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/xx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/100x73\/xx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/xx.jpg","size":"94.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

U drugoj ligi Francuske naredne sezone igraće 22 tima

U drugoj ligi Francuske naredne sezone će igrati 22 tima, što znači da nijedan klub neće ispasti nakon što je fudbalska sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Upravni odbor francuske lige donio je tu odluku dozvolivši tako Le Manu i Orleanu da ostanu u drugoj ligi, dok su iz treće napredovali Po i Dankerk.

Francuska vlada je u aprilu odlučila da prekine domaće fudbalsko prvenstvo zbog pandemije koronavirusa.

Pari Sen Žermen je proglašen za šampiona, dok su iz Lige 1 ispali Tuluz i Amijen.

Amijen se žalio sudu zbog "nepravednog" ispadanja iz prve lige.

Taj klub je predložio da u narednoj sezoni u prvoj ligi bude 22, ujmesto 20 klubova.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!