[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/13\/otvaranje-kuce-susreta.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/13\/100x73\/otvaranje-kuce-susreta.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/13\/otvaranje-kuce-susreta.jpg","size":"92.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U Banjoj Luci okrugli stol 'Europska zvijezda mira'

 Europski centar za mir i suradnju i Međunarodna paneuropska unija sutra  u dvorani Europske akademije u Banjoj Luci (biskupski ordinarijat) organizuju okruglo stol "Europska zvijezda mira u Banjoj Luci - 26 godina nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma u Parizu“.

Na okruglom stolu bit će riječi o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ali prije svega o projektu Kuća susreta - Europski centra za mir i suradnju koji se realizira u okviru trapističkog samostana "Marija Zvijezda" u Banjoj Luci.

Riječ je o kući odnosno europskom centru koji u svom nazivu sadržava pojmove mira i suradnje.

Stožerna je misija zasnovana na obrazovnim programima i susretima europske mladeži i svih ljudi dobre volje. Europski centar za mir i suradnju utemeljen je kao neprofitna međunarodna organizacija za vjerske i obrazovne, kulturne i gospodarske programe, susrete, suradnju i razmjenu u području interkulturalnoga, međuetničkoga, međuvjerskoga i političkoga dijaloga.

Na okruglom stolu će govoriti mons. dr. Franjo Komarica, banjolučki biskup; Alain Terrenoire, predsjednik Međunarodne paneuropske unije; akademik Pavo Barišić, glavni tajnik Međunarodne paneuropske unije; Osman Topčagić, predsjednik Paneuropske unije Bosne i Hercegovine; prof. em. dr. Franjo Topić, počasni predsjednik Paneuropske unije Bosne i Hercegovine te Andreas Raab, dopredsjednik Paneuropske unije Njemačke.

Moderator okruglog stola bit će Vanja Gavran, zamjenik glavnog tajnika Međunarodne paneuropske unije.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!