[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/turska-zgrada-predsjednickog-simfonijskog-orkestra-aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/100x73\/turska-zgrada-predsjednickog-simfonijskog-orkestra-aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/turska-zgrada-predsjednickog-simfonijskog-orkestra-aa.jpg","size":"144.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U Ankari će danas biti otvorena nova zgrada Predsjedničkog simfonijskog orkestra

Nakon što su obavljene sve pripreme, danas će u Ankari biti otvorena nova zgrada Predsjedničkog simfonijskog orkestra koja će sigurno biti jedan od vodećih muzičkih centara svjetskih metropola.
Impresivno zdanje Predsjedničkog simfonijskog orkestra će zasigurno postati mjesto susreta ljubitelja kulture i umjetnosti.

Zgrada se sastoji od "Velike sale" ukupnog kapaciteta 2.023 sjedećih mjesta, "Plave sale" kapaciteta 500 sjedećih mjesta i "Historijske sale" za 600 ljudi, restorana, muzeja i drugih prostorija, prenosi Anadolu Agency (AA).
Temelj za novu zgradu je postavljen prije 23 godine, ali je njena izgradnja godinama trajala, da bi zgrada ove godine ipak bila dovršena nakon uputa predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana i intenzivnim naporima ministra kulture i turizma Mehmeta Nurija Ersoya.

Predsjednički simfonijski orkestar sa sjedištem u Ankari, koji djeluje od 1826. godine, je predsjednički simfonijski orkestar Republike Turske i jedan od najstarijih simfonijskih orkestara na svijetu koji nije prekidao svoj rad.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!