[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/23\/afrika-koronavirus-adis-abeba-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/23\/100x73\/afrika-koronavirus-adis-abeba-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/23\/afrika-koronavirus-adis-abeba-xinhua.jpg","size":"57.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

U Africi broj zaraženih koronavirusom premašio 8,58 miliona

Broj potvrđenih zaraza od COVID-19 u Africi dostigao je 8.582.983, saopćio je Afrički cenrtar za kontrolu i prevenciju bolesti (Afrika CDC).

Afrika CDC, specijalizirana agencija za zdravstvenu zaštitu Afričke unije (AU), saopćila je da broj preminulih od pandemije širom kontinenta 221.721.

Još 8.029.055 pacijenata se oporavilo do sada, saopćila je zdravstvena agencija.

Južna Afrika, Maroko, Tunis i Etiopija zemlje su s najvećim brojkama zaraženih na kontinentu, navodi agencija.

Južna Afrika najteže je pogođena regija na kontinentu, za kojom slijede sjeverni i istočni dijelovi kontinenta, dok je centralna Afrika najmanje pogođena regija kontinenta, saopćila je Afrika CDC, prenosi Xinhua.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!