[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/22\/sasa-trivic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/22\/100x73\/sasa-trivic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/22\/sasa-trivic.jpg","size":"424.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Kuda vodi radikalizam

Trivić: Screenshotove su izvučeni iz konteksta, napad je uperen na firmu

Vlasnik lanca pekara "Manja" Saša Trivić podigao je veliku prašinu na društvenim mrežama nakon što su njegovi statusi u kojima izražava podršku ratnim zločincima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću dospjeli u javnost.

Naime, Trivić je još 2016. godine putem svog Twitter profila javno podržavao ratne žločince poput Ratka Mladića, ali i objavljivao postove u kojima se s dozom podsmjeha referirao na genocid u Srebrenici.

Samo nekoliko dana prije masovne dženaze u Potočarima, 9. jula 2016. godine, Trivić je na svom profilu napisao „Zbog ovih 'sarajevskih Srebrenica' ima da pređem iz komunista u četnike“.

Zbog svega, jutros su na nekoliko pekara Manja u Sarajevu izlijepljeni plakati, kojima se poziva na bojkot, a ispred prodavnice u ulici Gradačačka (Otoka) neko je ispisao i riječ - četnik. 

U međuvremenu, na zvaničnoj Facebook stranici pekare Manja, kao odgovor na upit o komentarima Trivića, napisali su da će isti biti “sankcionisan”, nazvavši ga “zamjenikom direktora”. No, jutros je post ispod kojeg se nalazio komentar o sankciji Triviću izbrisan i zasad se ne oglašavaju dalje.

S druge strane, Saša Trivić dao je kratku izjavu za Avaz u kojoj je rekao:

"Tamo su neki ljudi izvukli screenshotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao daljnje teme oko toga."

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!