[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/27\/policija-bih-banja-luka.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/27\/100x73\/policija-bih-banja-luka.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/27\/policija-bih-banja-luka.jpg","size":"333.59","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Tri osobe uhapšene tokom istrage ubistva u Banjoj Luci

Tri osobe uhapšene su tokom istrage teškog ubistva Brune Rolda, čije su tijelo je potom zapaljeno.

Nezvanično, uhapšen je Rade Drljača, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela teško ubistvo i paljevina i on će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Iz Policijske uprave Banja Luka su saopćili da su u okviru ove istrage slobode lišena i lica S.K. i B.Z., nad kojima je u toku kriminalistička obrada, a sve s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi s navedenim krivičnim djelima.

Policija je provela istragu, nakon što je došlo do požara u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca broj 8 u Banjoj Luci, te da je u istoj pronađen leš nepoznatog muškarca.

Na osnovu izvršenog uviđaja i preduzimanjem drugih operativnih radnji, utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!