[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/27\/policija-hin.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/27\/100x73\/policija-hin.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/27\/policija-hin.jpg","size":"355.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Hrvatska: Uhićenja zbog povezanosti s mafijašima iz Srbije i Crne Gore

Hrvatska policija u srijedu je u jutarnjim satima počela akciju uhićenja pripadnika dviju kriminalnih organizacija koje su, prema neslužbenim informacijama, pribavljali informacije i izrađivali dokumente za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore.

 U policiji službeno ne iznose detalje. Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je jutros započela realizacija kriminalističkog istraživanja i da među uhićenima ima zaposlenika MUP-a.

 Akcija se, kako se doznaje, provodi na području cijele Hrvatske, posebno u Zagrebu i Karlovcu.

 Prema prvim neslužbenim informacijama uhićeni su za kriminalce iz Srbije i Crne Gore pribavljali informacije i izrađivali dokumente poput osobnih iskaznica, putnih isprava i vozačkih dozvola.

 Na meti policije je tridesetak osoba, od kojih je većina uhićena tijekom jutra. U kriminalističčkom istraživanju slijede pretrege domova, službenih prostorija i vozila kojima se osumnjičeni koriste.

 O uhićenjima bi se tijekom dana trebao oglasiti i Uskok s obzirom da je riječ o skupinama organiziranog kriminala.

 Mediji navode da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

 Jutarnji list navodi da je riječ je o grupacijama s kojima se povezuje više desetaka mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

 Dodaju da su osumnjičeni pripadnici MUP-a iz policijskoga informativnoga sustava navodno odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!