[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/xs.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/100x73\/xs.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/xs.jpg","size":"71.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Trener optužen za seksualno nasilje izvršio samoubistvo

Džon Gedert, trener američkog gimnastičkog tima koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama 2012. godine, počinio je samoubistvo u četvrtak sati nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje gimnastičarki u Mičigenu.

Gedertovo tijelo pronađeno je na odmorištu na autoputu u blizini Lansinga, objavila je policija države Mičigen.

Protiv Gederta (63) je pokrenuta tužba zbog fizičkog, verbalnog i seksualnog zlostavljanja oko 20 mladih žena koje su trenirale između 2008. i 2018. godine njegovom klubu Tvistars u blizini Lansinga.

U istom klubu radio je i terapeut Lari Nasar, bivši ljekar američkog gimnastičkog tima, koji je bio u središtu najvećeg seksualnog skandala u sportskoj istoriji Sjedinjenih Država.

Gedert je trebalo da se pojavi na lokalnom sudu u četvrtak popodne.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!