[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/xx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/100x73\/xx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/xx.jpg","size":"60.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Zvezda bez sreće u Milanu, Dinamo potvrdio prolaz

Crvena zvezda nije uspjela da napravi senzaciju na San Siru, a bila je blizu i mogla je - Milan ide u osminu finala Lige Evrope, nakon dva remija sa srpskim šampionom i zbog jednog gola više u gostima.

Revanš je završen 1:1, dok je prije sedam dana u Beogradu bilo 2:2.

Apsolutni tragičar meča bio je Marko Gobeljić - skrivio je penal za 0:1 (lopta ga je slučajno pogodila u ruku), promašio zicer nad zicerima za 2:1 i dobio drugi žuti karton.

Milan je poveo u devetom minutu golom Kesija, izjednačio je Ben u 24.

Gosti su imali i poništen gol, zbog ruke Pankova, prečku Bena, a šansu utakmice imali su 20 minuta prije kraja - Donaruma je spektakularno odbranio šut Sanoga, a Gobeljić odbijenu loptu sa 7-8 metara poslao preko gola.

Samo minut kasnije dobio je drugi žuti karton, a "crveno-bijeli" i sa deset igrača bili su opasniji i tražili prolaz...

Veliku pobjedu ostvario je Dinamo iz Zagreba - 1:0 protiv Krasnodara u revanšu na Maksimiru, čime je ovjerio prolaz među 16 najboljih.

U prvom meču "modri" su slavili 3:2.

Gol za drugi trijumf upisao je Oršić u 32. minutu.

Rezultati

Milan - Crvena zvezda 1:1 (prvi meč 2:2)

Roma - Braga 3:1 (2:0)

Bajer - Jang Bojs 0:2 (3.4)

Klub Briž - Dinamo Kijev 0:1 (1:1)

Dinamo Zagreb - Krasnodar 1:0 (3:2)

Lester - Slavija Prag 0:2 (0:0)

Mančester junajted - Sosijedad 0:0 (4:0)

PSV - Olimpijakos 2:1 (2:4)

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!