Pod pokroviteljstvom općine Tomislavgrad, Udruga "Duvanjski kobasičari" organizira drugi put Međunarodnu smotru i izbor najkvalitetnije kobasice i salame za 2019. godinu.
Izbor najkvalitetnije kobasice i salame održat će se 22. veljače 2020 godine u hotelu "Tomislav" u Tomislavgradu s početkom u 20 sati, uz bogat zabavni i glazbeni program.
Kako je za Fenu uime organizatora kazao Marko Jurčević, predsjednik ocjenjivačkoga suda biti će Tomislav Špiček, jedan od najpoznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara i prvih celebrity chefova, a ocjenjivanje će se vršiti u više kategorija: domaća duvanjska kobasica, sudžuk, salama te izvan standarda – kulen i kulenova seka.
"Ono što će žiri ocjenjivati je vanjski izgled, konzistencija, presjek i miris te okus”, kazao je Jurčević te dodao da će prikupljanje uzoraka bit organizirano od 19. do 21. veljače u spomenutom hotelu.
Iz Udruge pozivaju sve duvanjske kao i kobasičare iz susjednih općina te regije da se odazovu ovoj manifestaciji.
Inače, na prošlogodišnju smortu pristiglo je 130 uzoraka suhomesnatih proizvoda iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Mađarske.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.