[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/kobasica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/100x73\/kobasica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/kobasica.jpg","size":"85.81","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Tomislavgrad: U subotu izbor najkvalitetnije kobasice

Pod pokroviteljstvom općine Tomislavgrad, Udruga "Duvanjski kobasičari" organizira drugi put Međunarodnu smotru i izbor najkvalitetnije kobasice i salame za 2019. godinu.

Izbor najkvalitetnije kobasice i salame održat će se 22. veljače 2020 godine u hotelu "Tomislav" u Tomislavgradu s početkom u 20 sati, uz bogat zabavni i glazbeni program.

Kako je za Fenu uime organizatora kazao Marko Jurčević, predsjednik ocjenjivačkoga suda biti će Tomislav Špiček, jedan od najpoznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara i prvih celebrity chefova, a ocjenjivanje će se vršiti u više kategorija: domaća duvanjska kobasica, sudžuk, salama te izvan standarda – kulen i kulenova seka.

"Ono što će žiri ocjenjivati je vanjski izgled, konzistencija, presjek i miris te okus”, kazao je Jurčević te dodao da će prikupljanje uzoraka bit organizirano od 19. do 21. veljače u spomenutom hotelu.

Iz Udruge pozivaju sve duvanjske kao i kobasičare iz susjednih općina te regije da se odazovu ovoj manifestaciji.

Inače, na prošlogodišnju smortu pristiglo je 130 uzoraka suhomesnatih proizvoda iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Mađarske.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!