[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/16\/janjeci-kotleti.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/16\/100x73\/janjeci-kotleti.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/16\/janjeci-kotleti.png","size":"1,266.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Bosanska kuhinja: Janjetina na mostarski način

Za četiri osobe, potrebno vam je:

  • Kilogram janjećih kotleta
  • Čaša kiselog mlijeka
  • Pola supene kašike ukuhanog paradajza
  • Osam čaša vode
  • Findžan brašna
  • (Supena)kašika i pol masla (ili putera)
  • Čajna kašika soli

U šerpu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo brašno i ukuhani paradajz. Miješamo na blagoj vatri, a zatim zalijemo vodom i pustimo da proključa. U drugu šerpu stavimo kotlete, Pržimo ih desetak minuta na maslu i prelijemo pripremljenom smjesom i ostavimo da se kuhaju.

Kuhano meso izvadimo u tepsiju, po rubovima ulijemo mesnu vodu u kojoj se kuhalo meso s kiselim mlijekom . Dosolimo i ispečemo u rerni. Vruće slažemo. 

(Izvor: Bosanski kuhar, Lamija Hadžiosmanović; Foto: Ilustracija)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!