Za četiri osobe, potrebno vam je:
U šerpu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo brašno i ukuhani paradajz. Miješamo na blagoj vatri, a zatim zalijemo vodom i pustimo da proključa. U drugu šerpu stavimo kotlete, Pržimo ih desetak minuta na maslu i prelijemo pripremljenom smjesom i ostavimo da se kuhaju.
Kuhano meso izvadimo u tepsiju, po rubovima ulijemo mesnu vodu u kojoj se kuhalo meso s kiselim mlijekom . Dosolimo i ispečemo u rerni. Vruće slažemo.
(Izvor: Bosanski kuhar, Lamija Hadžiosmanović; Foto: Ilustracija)
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.