[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/211129-lejla-tanovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/100x73\/211129-lejla-tanovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/211129-lejla-tanovic.jpg","size":"171.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Tanović započela pripreme za narednu sezonu, prvi nastup već u februaru

Osma biciklistkinja svijeta i dvostruka osvajačica medalja sa svjetskog kupa Lejla Tanović, započela je sa pripremama za narednu sezonu. Prvi dio priprema planirano je da se odradi u Hercegovini radi povoljnijih vremenskih uslova, a zatim putuje za Španiju gdje će s timskom kolegicom odraditi drugi dio priprema. U sklopu zimskih priprema planiran je i nastup na Svjetskom kupu Andalucia Bike Race koji se vozi u šest etapa.  

Andalucia Bike Race je etapna utrka koja se vozi u paru, takmičari tokom čitave utrke ne smiju biti udaljeni više od dvije minute od timskog kolege te moraju zajedno proći kroz cilj. Svakodnevne etape su dužine od 60 do 80 kilometara te ukoliko takmičari ne završe jednu od etapa gube plasman u generalnom poretku.

Nastup na Andalucia Bike Race utrci će ujedno biti i provjera za bh. takmičarku s obzirom na to da je jedan od planova i nastup na Absa Cape Epicu naredne sezone. Cape Epic je također timska utrka koja se održava u Južnoafričkoj Republici kroz sedam etapa, te važi za najtežu utrku na svijetu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!