[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/20\/hhhklc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/20\/100x73\/hhhklc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/20\/hhhklc.jpg","size":"320.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Svjetska premijera filma 'Heidi' Catalina Mitulescua na SFF-u

U takmičarskom programu igranog filma na 25. Sarajevo Film Festivalu danas će sarajevskoj publici biti predstavljen film "Heidi" slavnog rumunskog novovalnog režisera Catalina Mitulescua, koji ujedno predstavlja i svjetsku premijeru novog ostvarenja rumunskog filmaša. 

Film "Heidi" priča je o policajcu Visoiu, na pragu šezdesetih godina, koji dobija zadatak da u predgrađu Bukurešta, terenu koji poznaje cijeli život, pronađe dvije prostitutke voljne da svjedoče u predmetu protiv organizovanog kriminala.

Uloge u filmu ostvarili su veteran rumunskog glumišta Gheorghe Visu, novo lice rumunskog filma Catalina Mihai, te Octav Costin, Gabriel Zaharia, Bogdan Dumitrache, Cristian Bota, Ciprian Necula, Florin Zamfirescu, Ada Condeescu i Ana-Maria Ivan.

Nakon projekcije filma za predstavnike medija, moderator programa Aleksandar Hemon razgovarao je s režiserom Mitulescuom i glumačkom ekipom filma.

Tokom razgovora bilo je riječi o psihološkoj snazi novog Mitulescuovog ostvarenja i ranjivosti ženskih likova filma u svijetu kojim dominiraju muškarci, uključujući i naslovni lik prostitutke Heidi. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!