[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/yc.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/100x73\/yc.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/yc.jpeg","size":"70.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Švarc iz Šladminga najavio osvajanje slalomskog Globusa

Iako je Švarc bio tek šestoplasirani poslije prve vožnje, 25-godišnjak iz Filaha je sa drugim vremenom druge vožnje uspio da se popne na najviši stepenik pobjedničkog postolja.

Do četvrte pobjede u karijeru u Svjetskom kupu stigao je sa ukupnim vremenom 1:44.04 minuta. Na postolju su se našla i dvojica Francuza, Kleman Noel sa 68 stotinki zaostatka i Aleksis Panturo, vodeći u generalnom plasmanu Svjetskog kupa, sa 82 stotinke slabijim vremenom od pobjedničkog.

U završnici trke, po teškim uslovima na stazi, viđeno je i nekoliko odustajanja, ali i loših vožnji favorita. Trećeplasirani Mihael Mat je pao, drugoplasirani Sebastijan Fos-Solevag odvezao nešto lošije, a do cilja nije došao ni vodeći Manuel Feler, koji je tako „poklonio“ pobjedu svom zemljaku Švarcu.

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa vodeći Aleksis Panturo ima 860 bodova, drugoplasirani Švajcarac Marko Odermat 607, a trećeplasirani Marko Švarc 566.

U slalomu, četiri trke pre kraja, ubjedljivo vodi Švarc sa 489 bodova, drugoplasirani Fos-Solevag ima 358, a trećeplasirani Feler 324 boda.

U subotu i nedelju u francuskom Šamoniju na programu su još dva slaloma.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!