[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/yx_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/100x73\/yx_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/yx_1.jpg","size":"78.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Slavni španski trener kupuje kultni klub: Emerijeve porodične i patriotske veze

Real Union – iako nije igrao u prvoj ligi od 1932. godine - jedan je od kultnih španskih klubova.

Real Union iz baskijskog grada Iruna je, naime, jedan od 10 osnivača španskog šampionata 1928. godine, ali se u elitnom rangu zadržao kratko i nikada nije uspio da se vrati.

Trenutno igra u Segundi B, trećem rangu.

Bolji dani bi mogli da dođu, jer će Real Union uskoro dobiti novog vlasnika.

Slavni trener Unai Emeri kupio je klub u kome su igrali njegov otac Huan i djed Antonio, obojica golmani.

Antonio Emeri je i legenda španskog fudbala - primio je prvi gol u istoriji Primere u porazu Real Uniona od Espanjola 3:2, prije 91 godinu.

Emeri ima i "obavezu" prema rodnom kraju, jer je rođen u gradu Ondaribija, u blizini Iruna.

Transakcija - kupovina kluba - biće zvanično obavljena prve nedjelje februara.

Emeri je imao veliku karijeru kao trener Almerije, Valensije i Sevilje, nije se snašao u Arsenalu, a sada radi odličan posao u Viljarealu. 

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!