[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/djapo-i-imamovic-foto-web.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/100x73\/djapo-i-imamovic-foto-web.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/djapo-i-imamovic-foto-web.jpg","size":"105.43","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Susret Đapo-Imamović: Projekti za bolje uslove života građana Goražda

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo održala je sastanak s novoimenovanim gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem, koji je zahvalio za podršku projektima koju su Goraždu pružili Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Kako je na sastanku istaknuto, radi se o više značajnih projekata kao što su utopljavanje školskih objekata i javnih institucija, te sanacija stambenih jedinica u naselju Vitković i sportske dvorane.

Tim projektima obuhvaćeni su i infrastrukturni projekti na području Goražda, kao što su izgradnja puta do deponije 'Trešnica' i parka na Posestri koja je postala značajno izletište, te sanacija i zatvaranje općinske deponije 'Šišeta'.

Kako je istaknuto, i za naredni periodi planirane su aktivnosti i projekti na području Goražda kojima se nastoje unaprijediti uslovi života građana.

- Ministrica Đapo i gradonačelnik Imamović iskazali su opredjeljenje za buduću saradnju s ciljem unapređenja kvalitete života u Goraždu - saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!