[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/02\/08\/ciro-2.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/02\/08\/100x73\/ciro-2.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/02\/08\/ciro-2.png","size":"644.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Čitaj, saznaj

Šta je ĆIRO rekao kada smo ga upitali: Znate li s kim imate posla u NS BiH ?

Legendarni fudbalski trener i bivši selektor hrvatske reprezentacije Ćiro Blažević preminuo je jutros u 88. godini. Podsjetićemo na njegove izjave za magazin Start BiH koje je dao u intervjuu pod naslovom "Jebo vas Vahid!" a nakon što je imenovan za selektora nogometne reprezentacije BiH 2008. godine. 

Piše: Dario Mehmedović (magazin Start BiH)

   Novog selektora nogometne reprezentacije BiH Miroslava Ćiru Blaževića na telefonskoj liniji imali smo samo 30-tak minuta nakon što je Izvršni odbor NS BiH na sjednici u Banjoj Luci odlučio da ga imenuje na tu funkciju. Petominutni razgovor tekao je ovako.

Kakav je Vaš komentar da odluku IO NS BiH da Vas imenuje za novog selektora?

- Zahvaljujem im se na povjerenju i sve ću učiniti da opravdam to povjerenje.

Šta se to promIjenilo u međuvremenu u odnosu na prethodnu Vašu kandidaturu za selektorsku poziciju ?

- Kada? Prije četiri, pet godina?

Da.

- Onda sam ja htio ali me oni nisu htjeli.

Znate za bojkot reprezentativaca. Kako ćete vratiti igrače?

- Svi će oni doći u jato. Svi. Svi će doći jer nisu budale! Sportaši, nogometaši. Pa ne bi igrali u najvećim klubovima Evrope da nisu pametni. Treba ih samo podsjetiti da su pametni, da nisu budale.

Znate da dio javnosti u BiH nije čak ni Vama naklonjen?

- (tri-četiri sekunde pauze) Odakle si to izvadio? Odakle si to izvadio, sine?

Da li znate za to?

- Ma, jel' ti znaš da je to laž?!

Znate li da je Vahid Halilhodžić bio direktno protiv Vas?

- Ma nemoj zajebavati... Šta spominješ Vahida Halilovića (?!) što je govorio gluposti prije toliko. Šta opet on govori?! Opet se oglasio?!

ciro-vahid.png

Mislite da ćete imati uspjeha sa reprezentacijom BiH?

- Nego šta nego ću imati. Imo' sam sa svakom. Ovo je četvrta nacija koju ja vodim. Iran, Švicarska, Hrvatska i sada BiH. Nemoj podjebavat' jer nećeš s menom doći daleko.

Znate li s kim imate posla u NS BiH ?

- Ne znam, sine moj. Ne znam. Ko je čestit, može radit s menom. Htio bi da i ti budeš korektan prema meni i ja ću prema tebi i prema svima, definitivno. Ja sam previše stari čovjek da bi se služio s nekim glupostima i lažima. Naučio sam da je laž osobina budala, a ja ti nikada neću ništa, sine, slagati. Ja ću,sine, uvijek govoriti ono što jeste... ti ako si... jebo te Vahid Alilović (?!) koga ti sada vadiš iz naftalina. Zamisli, molim te, koliko si sad ti dobronamjeran. Ja tražim da ujedinim, da skupim, da se svi volimo, a ti spominješ Vahida i njegovu izjavu prije četiri godine.

Šta možete obećati bosanskohercegovačkoj javnosti? Na koji način vratiti bh. nogomet koji je već propao ?

- Sine moj, vrlo je teško bilo što obećat'. Vrlo teško. Ali, da ću radit' kao što nikad nisam radio i da ću se potrudit' kao što to čini, ljubavi moja, labuđi pjev, znaš. Ovo je moj labuđi pjev. On prije nego što umre, on najbolje skikne. Tako da sam uvjeren da ću ja, po uzoru na labuda, skiknut najbolje prije nego što kihnem.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!