1. Na pari otopiti čokoladu i margarin.
2. Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom te dodati otopljenu smjesu od čokolade i margarina.
3. Umučenoj smjesi dodati brašno.
4. Gotovu smjesu sipati u margarinom i brašnom premazane kalupe (u mom slučaju obične šolje od keramike).
5. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 C 10 minuta. Važno je da se peče samo 10 minuta i ni minutu više ni manje kako bi se došlo do željenog rezultata.
6. Kada je pečeno istresti na tanjure i poslužiti vruće. jer je ovo jedini kolač koji se poslužuje odmah iz pečice bez hlađenja.
Možete poslužiti uz kuglu sladoleda ili šlaga.
Dobar tek!
(Izvor: https://www.coolinarika.com/)
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.