[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/skupstina-ks-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/skupstina-ks-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/skupstina-ks-3.jpg","size":"101.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Skupština KS sutra o izmjenama Zakona o dopunskim pravima boraca BiH

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo će na sjednici najavljenoj za 3. mart ove godine, razmatrati Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine i to po skraćenom postupku.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o šumama KS po skraćenom postupku, Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o nadležnostima organa vlasti KS u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, također po skraćenom postupku, te Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u KS.

Bit će analizirano i mišljenje Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom.

Pred zastupnicima je i donošenje nekoliko odluka koje se tiču izbora predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, kao i imenovanje predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za javna priznanja KS.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan JU „Služba za zapošljavanje KS“ za 2021.godinu, te nekoliko odluka o kupoprodaji stambenih objekata u naseljima Šip, Vogošća i Buća Potok.

Pred zastupnicima je i nekoliko izvještaja o radu i finansijskom poslovanju institucija kulture za 2019.godinu: Narodno pozorište, Sarajevska filharmonija, Pozorište mladih, Kamerni teatar 55, MES-a, Muzej Sarajeva, Historijski arhiv Sarajevo, Biblioteka Sarajeva, BKC-a, Muzej "Alija Izetbegović" i Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa.

Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2019.godinu zastupnicima će podnijeti i  KJKP „RAD“, JP „Televizija Kantona Sarajevo“, Kantonalni zavod za pružanje besplatne pravne pomoći KS,

Na dnenvom redu je i Izvještaj o realizaciji Plana upravljanja otpadom KS za period 2015.-2020.godina, koji je pripremilo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, te izvještaj Ministarstva saobraćaja KS o broju dopunskih taksi oznaka u 2020.godini.

Pred zastupnicima je i nekoliko informacija i to o procesu reforme obrazovanja,  stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja za septembar 2020. godine, te informacija o radu policijskog komesara Uprave policije MUP-a KS za period juli-septembar 2020. godine

Kako je iz Službe za  protokol i press KS najavljeno, sjednica će biti održana online, a biće emitovana uživo u programu Televizije Sarajevo, kao i putem web stranice TVSA.

Televizija Sarajevo će omogućiti svim zainteresiranim medijima preuzimanje čistog live signala HD rezolucije s posebnog YouTube kanala, čiji link je:

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!