[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/09\/pkveleziiivelezcup2020-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/09\/100x73\/pkveleziiivelezcup2020-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/09\/pkveleziiivelezcup2020-1.jpg","size":"124.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Sjajna atmosfera i rezultati na 3. VELEŽ CUP-u u Sarajevu

Nakon višemjesečnih priprema, dogovora, čekanja i ogromnog truda završen je 3. Međunarodni plivački miting "III Velež Cup". Treći po redu, ali definitivno prvi po kvaliteti i atmosferi održan je ove subote na Olimpijskom bazenu "Otoka" u Sarajevu. U ovaj projekat su direktno i indirektno bile uključene osobe koje vole sport, zdravlje, mlađu i stariju raju i dobru zabavu.

" Današnji miting upotpunilo je gostovanje naših dragih prijatelja iz Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo na velikoj podršci. Velike pohvale idu i jednoj od najhrabrijih i najborbenijih ekipa u državi. Plivači plivačkog kluba SPID su naš miting učinili još ljepšim, a moramo reći da se radujemo ponovnom susretu i druženju", poručuju organizatori, plivački klub "Velež" iz Mostara.

Na  mitingu je učestvovalo 20 klubova sa prostora Srbije i Bosne i Hercegovine. U konkurenciji od preko 270 plivača, klub Velež su predstavljala 34 plivača koji su uspješno predstavili sebe i svoj klub velikom broju roditelja i prijatelja koji su prisustvovali samom mitingu.

U Mostar su se vratili sa 19 osvojenih medalja, od čega je osam zlatnih, šest srebrnih i pet bronzanih medalja.

Elma Mujan (2002.) je osvojila zlatnu medalju u disciplini 50 metara slobodno u kategoriji plivača sa posebnim potrebama.  Danis Alikalfić (2006.) je nastavio gdje je stao i prošle godine. Ove subote je u četiri otplivane discipline osvojio ČETIRI ZLATNE MEDALJE. Takav učinak je bio dovoljan za sjajno drugo mjesto u ukupnom zbiru
bodova u svojoj kategoriji. U subotu je bio najbolji u disciplinama 50 i 100 metara prsno te 50 i 100 metara leđno.

Odličan rezultat postigao je i Adnan Žmiro (2006.) koji je u svoje vitrine dodao jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju. Zlatnu medalju je osvojio u disciplini 50 metara slobodno, drugi je bio na 50 i 100 metara delfin. Disciplinu 100 metara slobodno završio je kao treći. U ukupnom zbiru bodova u svojoj kategoriji zauzeo je treće
mjesto.

Jedna zlatna medalja i dvije srebrne rezime je nastupa Harisa Nuspahić (2001.). Najbolji je bio na 50 metara delfin, a srebrne medalje je osvojio u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara slobodno.

Sarrah Nuspahić (2004.) je osvojila jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju. Najbolja je bila u disciplini 100 metara leđnim stilom, a trećana 50 metara leđno.

Dvije srebrne i jednu bronzanu medalju osvojio je Benjamin Muratović (2003.). Sjajne trke na 50 i 100 metara prsno bile su dovoljne za dvije srebrne medalja. Bronzanu medalju je osvojio na 50 metara delfin.

Po jednu bronzanu medalju osvojili su Omar Dušić (2006.) i Nedim Žujo (2006.). Omar je bio treći na 100 metara prsno, a Nedim na 100 metara delfin.

Ostali plivači su znatno popravili svoja vremena i time napravili iskorak za buduća natjecanja i rezultate.

" Još jednom veliko HVALA svim prijateljima, roditeljima, sponzorima, medijskim partnerima i svima onima koji su na bilo koji način bili uključeni u organizaciju. Nadamo se da ćemo ponovo sarađivati i družiti se naredne godine. Sportski pozdrav! " poručili su iz plivačkog kluba "Velež" iz Mostara.


Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!