[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/kina-kongres-delegati-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/100x73\/kina-kongres-delegati-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/kina-kongres-delegati-xinhua.jpg","size":"183.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Šesti plenum Komunističke partije Kine od 8. do 11. novembra

Centralni komitet kineske vladajuće Komunističke partije održat će svoj ključni sastanak, šesti plenum, od 8. do 11. novembra, javila je u ponedjeljak kineska državna novinska agencija Xinhua, pozivajući se na odluku politbiroa.

Centralni komitet najveće je tijelo za donošenje odluka u Komunističkoj partiji, i njegovi plenumi se održavaju jednom godišnje.

Šesti plenum bit će posvećen istorijatu i postignućima Partije, navodi se u vijesti Xinhue.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!