[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/29\/xh.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/29\/100x73\/xh.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/29\/xh.jpg","size":"80.70","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Serija A vraća revolucionarno pravilo

Fudbalski savez Italije (FIGC) odobrio je danas izmjene u formatu takmičenja u Seriji A, tako da bi od sezone 2022/23. mogao da se igra plej-of za Skudeto.

Predsjednik FIGC Gabrijele Gravina je već neko vrijeme insistirao na promjeni i ona je danas odobrena, prenijeli su italijanski mediji.

Ovo znači da će o šampionu Italije, ako dvije ekipe budu imale isti broj bodova na kraju sezone, odlučivati plej-of utakmica.

Ako ne bude pobjednika poslije 90 minuta, neće se igrati produžeci već će se odmah šutirati penali.

Ovo je sistem koji je korišćen do prije nekoliko godina, sve dok nije počeo da se gleda međusobni skor.

Kada je riječ o ostalim pozicijama - borbi za Evropu ili ispadanje iz lige - i dalje će prednost imati klub koji ima bolji međusobni skor.

Skudeto je dodijeljen samo jednom u plej-ofu i to kada je Bolonja pobijedila Inter sa 2:0 u junu 1964. godine. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!