[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/07\/zivinice-otvaranje-lifta1.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/07\/100x73\/zivinice-otvaranje-lifta1.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/07\/zivinice-otvaranje-lifta1.jpeg","size":"51.68","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Čitaj, saznaj

Samo u BiH: Svečano otvoren lift u Živinicama

Danas su svečanim presjecanjem vrpce i uz mnoštvo balona, onako svečarski, otvorili lift. Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković, direktor Doma zdravlja Hidajet Rahimić te predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić ponosno su u ovoj izbornoj kampanji upriličili otvaranje lifta.

Podsjećamo sve atrakcije koje su otvorili bh. političari.

Načelnica i bankomat

Načelnica Jezera Snežena Ružičić poručila je da se već godinama bori da Jezero dobije bankomat te da je već pet godina slala molbe svim bankama u okruženju, što ranije nije pronalazilo razumijevanje.

"Bankomat će biti od velikog značaja za cjelokupno stanovništvo opštine Jezero, pogotovo za stariju populaciju i penzionere jer će na lakši i jednostavniji način moći da podignu svoj novac", napisala je na Facebooku Ružičić.

Ružičić smatra da će bankomat olakšati život građana.

"Cilj ove usluge je da olakša svakodnevni život stanovništva i smanji dodatne troškove odlaska u susjedne općine radi podizanja novca. Također, ovo je stvaranje uslova za razvoj turizma i olakšavanje turistima da dođu do svog novca i utroše ga za usluge na području općine.

Građani BiH tokom godina navikli su na razne “svečanosti” povodom i više nego bizarnih događaja, pa ni otvaranje bankomata nije izuzetak.

Podsjetimo, u septembru 2018. godine svečano je otvoren prvi sloj asfalta dionice lokalne ceste Breza – Prhinje, a činu otvaranja je prisustvovao i imam lokalne džamije Amir-ef. Mukaća koji je učenjem dove blagoslovio otvaranje dionice.

Također, u oktobru 2020. godine u Kaknju je upriličeno svečano puštanje u funkciju E-kontejnera, namjenskog kontejnera za elektronski otpad. U Kaknju u Bosni i Hercegovini u utorak je upriličeno svečano puštanje u funkciju E-kontejnera, namjenskog kontejnera za elektronski otpad, objavljeno je na internet stranici Općine Kakanj. Građani su aludirali na ranije slučajeve svečanog puštanja u rad pločnika, stupova za uličnu rasvjetu itd, a osobito s obzirom na to da se bliže lokalni izbori.

 

"Otvaranje"i trotoara

Ipak, najviše pažnje izazvalo je svečano otvaranje trotoara ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu u novembru 2016. godine. Tada je upriličen i svečani obilazak na kojem su prisustvovali tadašnji načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.

alt

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!