[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/04\/tiktok-aplikacija-flickr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/04\/100x73\/tiktok-aplikacija-flickr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/04\/tiktok-aplikacija-flickr.jpg","size":"41.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Rusija kaznila TikTok i Twitch zbog "LGBT propagande" i "širenja lažnih informacija"

Rusija je u utorak kaznila TikTok jer nije izbrisao sadržaj koji krši ruske zakone o 'LGBT propagandi' i servis za striming Twitch zbog objave video intervjua s ukrajinskim političarem za koji je Moskva rekla da sadrži "lažne" informacije.

Nijedna kompanija nije odmah odgovorila na Reutersov zahtjev za komentar. Interfax je javio da je predstavnik TikToka u sudnici insistirao da se postupak prekine, ne iznoseći više detalja.

Kazne označavaju najnoviji korak u dugotrajnom sporu Moskve sa velikim tehnološkim kompanijama, sa kaznama za sadržaj, zahtjevima za skladištenje podataka i potpunim zabranama.

TikTok, u vlasništvu IT kompanije ByteDance iz Pekinga, kažnjen je sa tri miliona rubalja (51.000 dolara), saopćio je Okružni sud u Taganskom u Moskvi.

Novinske agencije objavile su da je slučaj protiv TikToka zasnovan na optužbama da kompanija na svojoj platformi "promoviše netradicionalne vrijednosti, LGBT, feminizam i iskrivljeno predstavljanje tradicionalnih seksualnih vrijednosti".

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!