[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/16\/areta.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/16\/100x73\/areta.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/16\/areta.jpg","size":"313.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Preminula Aretha Franklin, kraljica soula

Aretha Franklin, nesporna kraljica soula koja je svojim jedinstvenim stilom otpjevala klasike kao što su "Think", "I Say a Little Prayer" i pjesmu koja je postala njen zaštitni znak "Respect",  preminula je u 76. godini od uznapredovalog raka pankreasa.

Publicistica Gwendolyn Quinn izjavila je za Associated Press putem porodičnog saopćenja da je "zvanični uzrok smrti Franklin uznapredovali rak pankreasa. Ona je preminula u četvrtak u 9,50 sati u svom domu u Detroitu".

Rak pankreasa bio je neuroendokrinog tipa, što je potvrdio onkolog dr Philip Phillips iz Karmanos instituta za rak u Detroitu.

- U jednom od najmračnijih momenata u našim životima, nismo u stanju da nađemo odgovarajuće riječi da iskažemo bol u našim srcima. Izgubili smo matrijarha i stijenu naše porodice. Ljubav koju je pokazivala prema svojoj djeci, unučadi, nećacima, nećakinjama i ostaloj rodbini nije imala granica - dodaje porodica u saopćenju.

- Duboko smo dirnuti nevjerovatnim izlivima ljubavi i podrške koje smo dobili od bliskih prijatelja, pristalica i njenih obožavatelja širom svijeta. Hvala vam na saučešćima i molitvama. Osjetili samo vašu ljubav prema Arethi i donosi nam utjehu činjenica da njeno naslijeđe još živi - nastavlja u saopćenju porodica Franklin.

 

Podijelite ovaj članak!